8 علت نچرخیدن ماشین لباسشویی: همه چیز درباره نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی

نچرخیدن ماشین لباسشویی

نچرخیدن ماشین لباسشویی یکی از مشکلات مهم در چنین دستگاه‌هایی است. این امر می‌تواند علت‌های گوناگونی داشته باشد، از خراب شدن میکروسوئیچ گرفته تا خراب شدن تسمه تایم و موارد مشابه. چنین مواردی موجب مي‌‌شوند تا نتوانیم از ماشین لباسشویی خود استفاده کنیم. خوشبختانه در بسیاری از شرایط می‌توان این ایرادات را در مدت زمان کوتاه و بدون نیاز به پرداخت هزینه‌های بالا حل کرد. در ادامه متن با سلام ریپر همراه باشید تا اطلاعات جامع و به‌روزی را در همین رابطه به شما عزیزان ارائه کنیم.

علت نچرخیدن ماشین لباسشویی

علت نچرخیدن ماشین لباسشویی

نچرخیدن ماشین لباسشویی می‌تواند به دلایل متعددی همچون خراب شدن برد، خراب شدن دینام و بسیاری از موارد دیگر رخ دهد که در ادامه هشت مورد را به طور کامل باهم بررسی خواهیم کرد:

خرابی میکروسوئیچ و خرابی زبانه

اصلی‌ترین و مهم‌ترین دلیل برای نچرخیدن ماشین لباسشویی، خراب شدن میکروسوئیچ و زبانه مربوط به آن است. میکروسوئیچ یک قطعه ویژه به شمار می‌آید که وظیفه دارد از بسته شدن درب ماشین لباسشویی به صورت کامل اطمینان حاصل کند. چنانچه میکروسوئیچ خراب شده باشد، مشکل باز نشدن درب ماشین لباسشویی اتفاق میفتد و پیغام صحیح به برد الکترونیکی دستگاه ارسال نمی‌شود تا دیگ چرخش خود را آغاز کند.

در برخی از موارد، میکروسوئیچ سالم است؛ اما زبانه خاصی که بر روی درب قرار دارد و به وسیله آن درب چفت می‌شود، آسیب دیده است. محکم چفت کردن درب دستگاه یک عامل رایج خراب شدن زبانه بوده که باید به آن دقت نظر داشته باشیم. به هر روی، اگر تعمیرکار تشخیص دهد که دلیل نچرخیدن دیگ، خراب شدن میکروسوئیچ یا زبانه درب است، نسبت به تعویض هر دوی آن‌‌ها اقدام می‌کند.

متناسب نبودن بار موجود در درون ماشین لباسشویی با ظرفیت آن

 

پر کردن بیش از اندازۀ لباسشویی

علت نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی پاکشوما معمولاً عدم تناسب بار موجود در دستگاه است. احتمالاً با این امر آشنا هستید که هر ماشین لباسشویی ظرفیت مختص به خود را دارد. برای نمونه می‌توان به ظرفیت هشت کیلو و یا پنج کیلو اشاره کرد. اگر در زمان استفاده از ماشین لباسشویی خود به این ظرفیت توجه نکنید،‌ دیگ به خوبی نمی‌چرخد. همچنین اگر دستگاه را بیش از حد پر کنید، با مشکل خشک نکردن ماشین لباسشویی مواجه خواهید شد.

نچرخیدن ماشین لباسشویی در چنین شرایطی را می‌توان به سادگی حل کرد. تنها کافی است از لباس‌های موجود در درون دستگاه بکاهید و یا تعداد آن‌ها را افزایش دهید.

در همین رابطه در قسمتی از سایت asurion آمده که:

When your washing machine is overstuffed, it may fill but not spin. Some washer models have automatic detectors to tell you if you’ve overfilled your washing machine, but many don’t. The machine generally won’t recognize the issue until the washer has filled with water. If that’s the case, unfortunately, your only solution is to remove some of the soggy clothes

خراب شدن تسمه

خراب شدن تسمه
علت نچرخیدن ماشین لباسشویی اسنوا

اگر به دنبال یافتن علت نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی اسنوا هستید، بهتر بوده نگاهی به تسمه دستگاه مربوطه بیندازید. اگرچه برخی از ماشین‌های لباسشویی دارای حالت اینورتر (بدون تسمه) هستند؛ اما در ماشین‌های لباسشویی قدیمی‌تر از یک تسمه به منظور چرخاندن دیگ استفاده شده است.

طبیعتاً اگر تسمه متصل به دینام دستگاه خراب شود، دیگر نمی‌توان انتظار چرخیدن دیگ را داشت. در این حالت باید نسبت به تعویض کامل تسمه مدنظر اقدام کنیم. توجه داشته باشید که تعویض این بخش کاملاً تخصصی است و توصیه می‌کنیم که حتماً توسط متخصصان حرفه‌ای صورت بگیرد. سایت tomsguide درباره خرابی تسمه گفته است که:

On some machines, you can check the drive belt by disconnecting the machine and removing the front or back panel — your manual should provide guidance. You should be able to see if it’s come loose or has broken and requires replacing.

خراب شدن دینام دستگاه

علت دیگر نچرخیدن ماشین لباسشویی می­تواند خراب شدن دینام دستگاه مورد نظر باشد. این مورد خود به دلایل مختلفی رخ می‌دهد که از بین آن‌ها باید به اتمام ذغال دینام اشاره کنیم. ذغال دینام شما عمر محدودی دارد. علاوه بر این ممکن است سیم‌کشی دینام دچار ایراد شده باشد. ورود چند قطره آب به سیم‌کشی این بخش می‌‌تواند منجر به خراب شدن آن شود. در هر صورت لازم است که کلیه موارد فوق توسط یک تعمیرکار حرفه‌ای بررسی شوند تا بتوان در نهایت دلیل اصلی خراب شدن دینام را پیدا کرد.

خراب شدن موتور

خرابی موتور لباسشویی

در شرایط خاصی نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی به خراب شدن موتور دستگاه ارتباط دارد. این حالت را می‌‌توان کاملاً حاد دانست؛ زیرا تعمیر موتور ماشین لباسشویی (برخلاف موارد دیگر) هزینه زیادی به دنبال دارد و می‌تواند به امری زمان‌بر تبدیل شود. موتور ماشین‌های لباسشویی معمولاً به سادگی خراب نمی‌شوند مگر اینکه در زمان مونتاژ مشکلی برای آنها به وجود آمده یا آسیب فیزیکی شدید دیده باشند. به هر روی لازم نیست که نگرانی خاصی در این رابطه داشته باشید، تعمیرکاران سلام ریپر حتی در این شرایط حاد به کمک شما می‌آيند.

خراب شدن کوپلینگ

نچرخیدن ماشین لباسشویی می­تواند به خراب شدن کوپلینگ نیز مرتبط باشد. کوپلینگ یک ابزار ساده؛ اما کاربردی بوده و وظیفه آن انتقال قدرت موتور ماشین لباسشویی جهت چرخاندن دیگ است. هر شرکت تولیدکننده در محصولات خود از کوپلینگ ویژه­ای استفاده می‌کند. خراب شدن کوپلینگ نیز معمولاً به دلیل عمر بالای ماشین لباسشویی و یا فرسودگی آن رخ می‌دهد. با تعویض کوپلینگ می‌توان مشکل نچرخیدن دیگ را حل کرد، البته کوپلینگ باید به شکل دقیق و توسط تعمیرکار نصب شود.

 

خرابی تاخو

تاخو یک قطعه ویژه به شمار می‌آيد که بر روی موتور ماشین لباسشویی نصب می‌شود. در تاخو یک سیم پیچ قرار دارد که به کمک آن می‌توان جریان مغناطیسی موردنیاز دستگاه را تحت کنترل درآورد. تاخو همراه با شفت موتور حرکت می‌‌کند و همین امر آن را به یک قطعه ویژه تبدیل کرده است. خراب شدن تاخو می‌تواند از انتقال انرژی الکتریسیته جلوگیری کند و در نتیجه چنین امری شاهد نچرخیدن دیگ دستگاه خواهیم بود. راهکار مناسب برای حل این موضوع، تعویض کامل تاخو و یا تعمیر کردن آن است.

خراب شدن سه نظام یا سه شاخه

خراب بودن سه نظام لباسشویی

نچرخیدن ماشین لباسشویی شاید به دلیل خراب شدن قطعه‌ای به نام «سه نظام» باشد. سه نظام که از آن به «سه شاخه» نیز یاد می‌کنند، وظیفه دارد تا به چرخش و آبکشی لباس‌های موجود در درون دیگ کمک کند. سه نظام خود شامل سه بخش متفاوت است که عبارت‌اند از: سیم پیچ، بلبرینگ و یک فن یا پروانه. در صورت خراب شدن سه نظام، با نچرخیدن دیگ موجود در ماشین لباسشویی روبه‌رو می‌شویم. چاره کار در این مواقع باز کردن کامل سه نظام و بررسی هر یک از قطعات موجود در آن است.

سایر موارد

علاوه بر هشت مورد فوق، می‌توان دلایل دیگری برای نچرخیدن ماشین لباسشویی بیان کرد. اگرچه این موارد کمتر رخ می‌دهند؛ اما اهمیت بالایی دارند و به همین جهت باید از آن‌ها نیز یاد کنیم. این دلایل عبارت‌اند از: خراب شدن برد و خراب شدن بلبرینگ موجود در ماشین لباسشویی.

خرابی برد

تعمیرکاران علت نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی دوقلو را خرابی برد آن می‌دانند. برد الکترونیکی ماشین لباسشویی مغز چنین دستگاه‌هایی محسوب می‌شود. این برد شامل کنترلرهای متفاوتی است که هر یک از آن‌ها وظیفه دارند تا بخش ویژه‌ای از ماشین لباسشویی را بررسی کنند. علاوه بر مشکل ذکر شده خراب شدن برد می تواند منجر به آبگیری نکردن ماشین لباسشویی هم بشود.

علت نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی دوقلو
علت نچرخیدن ماشین لباسشویی دوقلو

اگرچه خراب شدن برد چندان رایج نیست؛ اما نمی‌توان آن را غیرممکن دانست. مواردی همچون اتصالات الکتریکی نامناسب و یا رسیدن آب به برد می‌توانند منجر به خرابی آن شوند. تعمیر یا تعویض برد می‌تواند مشکل نچرخیدن ماشین لباسشویی را حل کند تا بتوانیم مثل قبل از این دستگاه استفاده کنیم.

خرابی بلبرینگ

گفتیم که یک بلبرینگ در سه نظام قرار دارد. این بلبرینگ ممکن است به دلایل گوناگونی همچون ضربه خوردن یا عدم انجام سرویس‌های دوره‌ای، نتواند به وظیفه اصلی خود عمل کند. بلبرینگ‌های موجود در ماشین‌های لباسشویی با توجه به ظرفیت کلی دستگاه انتخاب می‌شوند.

خراب شدن بلبرینگ

بلبرینگ‌های موجود در دستگا‌ه­های دارای تکنولوژی اینورتر نسبت به مدل‌های تسمه‌ای متفاوت هستند و این امر در زمان تعمیر ماشین لباسشویی باید مدنظر تعمیرکاران قرار بگیرد. بلبرینگ به صورت مستقیم به دیگ داخلی ماشین لباسشویی متصل می‌شود. همان‌طور که می‌دانید، علاوه بر دیگ درونی دستگاه که قابل مشاهده است، یک دیگ دیگر نیز در ماشین لباسشویی قرار دارد. بلبرینگ تنها وظیفه چرخاندن دیگ داخلی را دارد.

گفتنی است اگر بلبرینگ لباسشویی خراب شده باشد، علاوه بر نچرخیدن ماشین لباسشویی شاهد لرزش ماشین لباسشویی نیز خواهید بود.

سخن پایانی

تعمیر ماشین لباسشویی به دلیل اهمیت بالای این دستگاه در زندگی ما باید با دقت بالایی صورت بگیرد. یکی از رایج‌ترین مواردی که نیاز به تعمیر ماشین لباسشویی را به امری ضروری تبدیل می‌کند،‌ نچرخیدن دیگ است. در این حالت عملاً نمی‌توانیم از ماشین لباسشویی خود استفاده کنیم.

نچرخیدن ماشین لباسشویی می‌تواند به دلایل متعددی همچون خراب شدن برد، خراب شدن دینام، خراب شدن بلبرینگ، خراب شدن تسمه و بسیاری از موارد دیگر رخ دهد. نکته مهم در این زمینه، تماس با تعمیرکاران مجرب و ماهر به منظور حل مشکلات مذکور است. شما می‌توانید همین حالا با کارشناسان سلام ریپر، بهترین مرکز تعمیر ماشین لباسشویی در تهران به منظور تعمیر ماشین لباسشویی و یا سایر لوازم خانگی خود تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

1- دلیل نچرخیدن ماشین لباسشویی چیست؟

رایج ترین دلیل نچرخیدن ماشین لباسشویی پر بودن بیش از حد دستگاه، خراب شدن تسمه، دینام دستگاه و موتور می باشد.

2- علت نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی پاکشوما چیست؟

علت نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی پاکشوما معمولاً پر کردن بیش از حد دستگاه می باشد. هر ماشین لباسشویی ظرفیت مختص به خود را دارد. اگر در زمان استفاده از ماشین لباسشویی خود به این ظرفیت توجه نکنید،‌ دیگ به خوبی نمی‌چرخد و حتی ممکن است باعث صدا دادن ماشین لباسشویی نیز بشود.

3- قفل درب لباسشویی به چه شکل میتواند مانع از چرخیدن ماشین لباسشویی شود؟

زمانی که لباسشویی شروع به کار می کند باید درب آن بسته شده و قفل شود و تا زمانی که قفل نشود لباسشویی شروع به کار نخواهد کرد چرا که احتمال باز شدن درب، در هنگام چرخش دیگ وجود دارد.

6 دیدگاه دربارهٔ «8 علت نچرخیدن ماشین لباسشویی: همه چیز درباره نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی»

  1. یکی دیگه از علتاش بسته نشدن کامل درب لباسشویی. اگه در کامل بسته نشه دیگ ماشین لباسشویی ممکنه نچرخه.

  2. ببخشید حجم لباس توی ماشین چقدر باید باشه ، میگید لباس رو نباید پر کنیم یعنی سر خالی لباس بذاریم یا نه کلا اصلا از نصف کم تر باشه ؟
    میشه یه اندازه ای بگید ، چون منم پر میکنم ماشینم رو بعضا به مشکل میخورم که نمیچرخه دیگ ماشین لباسشویی

    1. درود نصبت به ظرفیت لباسشویی باید لباس انداخت مثلا شیش کیلویی هست اندازه همون دوسه کیلو لباس قرار نیست پر پر کنین هر چقدر مناسب استفاده کنین عمرش بیشتر میشه

  3. علت نچرخیدن ماشین لباسشویی اسنوا چی میتونه باشه ؟ ما یه اشتباهی کردیم به این تبلیغاتش توجه کردیم و اسنوا گرفتیم.

    1. درود
      دستگاه الکترونیکی هست و اسنوا یکی از برند های خوب هست این ایراد می‌تونست برا هر برندی اتفاق بیفته و این می‌تونه مربوط به تسمه و دینام لباسشویی باشه

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات بلاگ

تماس فوری